Pandaerne handler om at opdrage Kina

Pandaerne i Zoologisk Have i København har været centrum for meget påstyr de sidste par uger. Og det er ikke uden grund. Pandaerne er symbolet på Danmarks knæfald for et Kina ledet af Xi Jinping, der ikke giver en fuck for menneskerettigheder, ytringsfrihed eller almindelig respekt for mennesker. For manden er et lille barn.

thumbnail_IMG_0927.jpg

Derfor har jeg både onsdag og torsdag været i og omkring Københavns Zoo med tibetanske flag for at demonstrere for ytringsfrihedens ukrænkelighed og nødvendigheden af respekt og opretholdelse af menneskerettighederne. 

Mange mennesker har udtrykt en holdning til sagen, som jeg gerne vil adressere her i debattens efterspil. Deres holdning er kort sagt: "Danmark skal ikke spille helt. Vi er et lille land, der er afhængig af samhandel med større lande. Vi skal derfor hellere handle med Kina og se, om vi kan påvirke tingene den vej rundt.”

Min klare indstilling er: NEJ! Gufuckskalvirøv bare lægge os ned som en panda i bunke bambus og være nuttede og underdanige, fordi vi er et lille land. 

Anmærkning 2019-04-12 135034.png

Xi Jinping er det mest magtfulde menneske i verden – allerede 6,5 år inde i sin tid som Kinas leder. Han kan muligvis sidde som leder af verdens folkerigeste land – og verdens kommende største økonomi – resten af sit liv. Og det liv kan godt blive langt, hvis han får en bloodboy tilsendt hver måned fra Tibet eller fra et fængsel med torturerede Falun Gong-medlemmer. 

Når danske politikere bukker, nejer og føjer Xi’s vilje – så er de med til at skabe en verdensleder, der bliver bekræftet i sin magtfuldkommenhed. I forvejen føjer Kinas enevældige kommunistparti mandens mindste vilje og har for eksempel forbudt Peter Plys, fordi den store leder ikke kan tåle at få sit udseende sammenlignet med den naive bamse (Link: China bans Winnie the Pooh film after comparisons to President Xi).

Det er sådan et barn, der er i spidsen for Kina! Hans censurering af Peter Plys er kun toppen af en kransekage, der inkluderer forbud mod tibetanske flag, internetcensur og undertrykkelse af menneskerettigheder. Og når ingen tør opdrage på ham, kan jeg ikke se, at planetens fremtid bliver bedre.

thumbnail_IMG_0943.jpg

Danmark skal sige fra. Ligesom andre lande skal sige fra. Kun sådan kan vi få en ledelse af Kina, der er sin opgave voksen som verdens største supermagt. Når vi bøjer vores principper i håbet om at få en større del af de mange Yuan, Kina drysser ud over planeten som en rapper på en stripklub efter sit første monsterhit, så medvirker vi til at gøre Jordens leder til en buttet King Joffrey. 

Det er en ynkelig, underdanig, grådig adfærd, som i det lange løb ikke vil gøre os nogen tjenester. Danmark skal vise styrke og principfasthed. I troen på de universelle rettigheder, som menneskeheden har defineret for alle. I troen på en fremtid på Jorden, hvor fredelige mennesker vil leve med forståelse og respekt for hinanden – og med klare sanktioner overfor grådighed og undertrykkelse. Takket være informationsteknologien bliver flere og flere mennesker klar over, hvordan verden drejer – og dermed vil flere og flere sige fra. At Danmarks regering pt. ikke er med blandt disse, bliver et skammeligt kapitel i vores historie. 

Vi skal vise, hvordan denne fremtid bliver lys. Vi skal være det bedste land FOR verden. Vi skal sige fra med klare stemmer og principfasthed!