Ghettopakken er molbopolitik, der vil give islamister mere magt

Jeg er blandt de, der er nervøse for de negative dele af islams indflydelse i Danmark. Derfor synes jeg, at ghettopakken er en skidt idé. Som religionskritikker og ulighedsorienteret politiker er jeg meget bange for, at ghettopakken kommer til at give dansk islamismes bagmænd mere magt, og dermed betyde yderligere udbredelse af et syn på kvinder, homoseksualitet og videnskab, som vi har brugt meget energi på at få ud af vores samfund. 

Hvis man fra politisk side ønsker at se islam fornyet og muslimerne tage en mere sekulær kultur til sig, kræver det en noget anderledes strategi. En hvor man rækker ud til de muslimer, der ønsker det samme. Og det kræver ressourcer, hvis moderate muslimer skal reformere islam, og ateistiske muslimer skal give islam en oplysningstid. Ghettopakken vil betyde dårligere økonomi for mange af de moderate muslimer. Minoriteten i minoriteten vil blive yderligere trængt. Og generelt vil muslimske danskere blive mere desperate med hensyn at finde en fremtid, finde fællesskaber og finde fodfæste i livet. Dertil kan vi lægge den symbolske dimension: Med denne pakke viser regeringen, at muslimerne ganske enkelt ikke er velkomne i Danmark. Omend de ansvarlige politikere vil kalde det noget andet, så er det tydeligt for de fleste - og det er i høj grad sådan, det bliver opfattet af de ramte. 

Konsekvensen er klar nok. Et sådant pres avler modpres, og den ekskluderede minoritet vil sandsynligvis opsøge andre økonomiske muligheder og andre fællesskaber - og dem står moskeerne klar med. Bakket op af penge fra udlandet, hvor man i den grad se ideen i at investere i danske muslimer, når nu Christiansborg ikke kan. 

Ghettopakken er en sikker måde at gøre islam stærkere på. I en sådan grad, at jeg tvivler på de reelle hensigter fra regeringen. Ideen er simpelthen for dårlig. Hvilket nu også bevirker, at Dansk Folkeparti forhåbentlig genovervejer deres tilslutning til planen.  

Hvis vi ønsker at dæmme op for islams indflydelse blandt danskerne, så kræver det at man fokuserer på ideologien og religionen islam i stedet for på dens følgere. Og islam næres af indtægter fra udenlandet, fra halal-certificering og fra de skattefordele alle anerkendte religioner nyder i Danmark. Oveni i de økonomiske forhold, er der naturligvis også det faktum, at selve tanken om guder og religiøse regler nyder stor respekt i Danmark, idet vi har en statsunderstøttet folkekirke. Hvis man ønsker at modvirke ideologien islams udbredelse kunne det være en idé at kigge på nogle af de forhold - i stedet for det symbolpolitiske molboforslag, ghettopakken er.