Hader jeg valgkamp?

Indtil i dag kl. 13.00 hadede jeg valgkamp. Det var virkelig had.

De sidste to måneder føles som om, at de er gået med planlægning, plakater, design af flyer - på hvilken jeg hedder “Ander Stjernholm” - og alle mulige småting, jeg ikke anede, jeg skulle tage stilling til. Med andre ord: Administration og markedsføring. To ting jeg kamphader. 

Jeg kan lide ideudvikling og produktion. At lave politik. At udtænke hvordan vi gør vores liv federe - og så gøre dem federe. Heldigvis har Alternativet inviteret mig indenfor til politiske laboratorier, debataftener og ikke mindre en masse en-til-en samtaler med nogle ufatteligt vidende mennesker. Og jeg nyder virkelig at drøfte it-politik, finansiering af folkeskolen og TTIP aftalens konsekvenser. Det nærmer sig et perverteret fetish-stadie, så glad jeg er for at tale politik.

Men det handler valgkampsforberede ikke om. Alle ideerne er på plads, de skal bare leveres så skarpt som muligt - for folk vil kun lytte til dig i 4 sekunder: “Vi vil skære i bla…”, “mere fokus på bla…”, “færre bla til bla…”. 

Men så kom jeg ud og hænge plakater op. Vi kravlede i dag rundt i lygtepæle, smed vores billeder op så alle kunne se, at vi mener det. Og responsen var god! Selvfølgelig faldt der også et par “fuck Alternativet”, men hovedsageligt mødte jeg mennesker, der enten heppede eller spurgte interesseret og faktisk gerne ville lytte i mere end 4 sekunder. Og de tog pænt imod min folder med blikke, der klart fortalte mig, at de ville læse den hele (her er jeg muligvis stadig høj på oplevelsen). 

Hvis de næste tre uger bliver den samme oplevelse af interesse og åbenhed for denne nye politiske bevægelse, bliver min pessimisme omkring valgkamp gjort til skamme. Og så bliver det ikke noget problem at stå op kl. 6 og dele flyers ud på stationer. 

God valgkamp allesammen!